Quantcast
Diario Siglo XXI. Periódico digital independiente, plural y abierto. Noticias y opinión
Sueldos Públicos Viajes y Lugares Display Tienda Diseño Grupo Versión móvil

Empresas

Sección:   Empresas

Un català al centre de les reformes de Mèxic avala les avantatges d'un estat independent

Redacción Siglo XXI
@DiarioSigloXXI
viernes, 11 de marzo de 2016, 07:35 h (CET)
Un català forma part de la taula anual de la Cambra de Comerç USA - Mèxic en el que s'han debatut les benevolències de les reformes mexicanes en els sectors energètics i de telecomunicacions, i hi constata l'impacte positiu que tindrien a curt termini els ciutadans d'una hipotètica Catalunya independent que pogués desplegar des de zero una nova regulació en matèria de competitivitat en ambdues activitats econòmiques

/COMUNICAE/Jaume Sués Caula és un empordanès expert en els sectors energètics i de telecomunicacions a Llatinoamèrica, i ja fa 4 anys que viu a Mèxic DF. Actualment actua de consultor per les diverses entitats públiques i en el sector privat, en les oportunitats de d'inversió i les estratègies empresarials adequades, ha participat en la taula rodona anual organitzada per la Cambra Mexico & US Antitrut and Competition Regulation.


A l'esdeveniment, s'ha debatut l'impacte que s'espera en els mercats energètics i de telecomunicacions que els experts de la industria esperen en el sector energètics (on Mèxic té una elevada dependència de la seva pròpia producció de cru) i de les telecomunicacions. En concret, en el marc d'aquestes reformes s'impulsen col·laboracions públic-privades per al foment de la competitivitat i l'impuls de la connectivitat con a eina de desenvolupament social.


"Les bones col·laboracions públic-privades combinen mecanismes per a què el sector públic mantingui la capacitat de planificació i influència per tenir èxit en la implantació dels seus objectius polítics i socials, amb el know how de les empreses privades per a fer-ho de forma eficient i competitiva. Aquesta tendència creixent ja la vam identificar per Catalunya al 2007, i, de fet, la vam incloure al definir el Pla Estratègic de l'INCASÒL (Institut Català del Sòl) 2008 - 2011, basant-nos en les millors pràctiques anglosaxones".


Avui, aquesta tendència ja és un mecanisme generalitzat a US, Europa (menys desenvolupat a Espanya), i compta cada cop mes amb més implantació a Llatino-Amèrica.


Consultat per la situació de la regulació d'aquests dos sectors a Espanya, Jaume Sués considera que encara hi ha massa llegat de polítiques proteccionistes des d'abans de l'entrada d'Espanya a Europa, i que avui encara impliquen serveis de baixa competitivitat que impedeixen que els ciutadans de l'estat gaudeixin de servies amb estàndards europeus. “A la resta d'Europa, pel mateix preu de banda ample, un consumidor gaudeix de 10 vegades més velocitat de connexió i una molt millor atenció telefònica” Opina que, començant des de zero, una hipotètica Catalunya independent tindria la llibertat per desenvolupar regulacions modernes en matèria energètica (especialment per al desenvolupament d'energies renovables) i de telecomunicacions, que crearien un impacte directe a curt termini en la butxaca dels ciutadans a l'hora que millorarien els serveis que rebrien i l'impacte social que n'esdevindria.


Fuente Comunicae


Comentarios
Escribe tu opinión
Comentario (máx. 1.000 caracteres)*
   (*) Obligatorio
Noticias relacionadas

Smöoy dice adiós a los colorantes artificiales de sus salsas y siropes de frutas

Bluespace consolida su crecimiento con 3 nuevos centros self-storage en Barcelona

Los vinos y cavas de Perelada, los mejor puntuados de la D.O. Empordà en la Guía Peñín

El precio medio de una casa en Cataluña está un 38 % por encima del presupuesto medio de los catalanes

Despido Improcedente lanza nueva web de soporte y asesoría para prevenir actividades fraudulentas en materia laboral

 
Quiénes somos  |   Sobre nosotros  |   Contacto  |   Aviso legal  |   Suscríbete a nuestra RSS Síguenos en Linkedin Síguenos en Facebook Síguenos en Twitter Síguenos en Google Plus    |  
© Diario Siglo XXI. Periódico digital independiente, plural y abierto | Director: Guillermo Peris Peris